Biothane

Wie kent het niet; leren riemen die vies worden en veel onderhoud vergen? Een nylon band dat met de tijd slijt en begint te rafelen? Vinyl bandjes die zo uitscheuren? Voor al deze dingen is er een oplossing: Biothane ! Een zeer sterk en makkelijk band. 

 

Hoewel Biothane voor vele nog een onbekend materiaal is, is het al sinds 1977 op de markt. Biothane is een gecoat band dat kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Het is een zeer goede vervanger voor leer, nylon of vinyl. Het bestaat uit een laagje sterke nylon band met daaromheen een beschermend laagje polyurethaan (PU) of polyvinylchloride (PVC). PU wordt veel gebruikt als kunstmatige vervanger voor leer, PVC wordt veel gebruikt als zeil of bijvoorbeeld elektriciteitsbuisjes in te huizen. 

 

Biothane is erg duurzaam materiaal en slijtvast. 

 

Alle voordelen op een rij:

* Het is duurzaam: bestand tegen schuren, het weer en zelf chemicaliën. 

* Het is zeer makkelijk schoon te maken: het kan tegen zand, vuil, zweet en dergelijke en blijft daarbij soepel. Het is heel makkelijk met een sponsje en wat water af te nemen en kan zelfs in de vaatwasser. 

* Het absorbeert geen water. Het dringt niet door tot de Biothane en tast het niet aan. 

* Het blijft flexibel bij koud weer.

* Het is veilig voor kinderen en dieren

 

Er zijn verschillende varianten van Biothane: 

* Glanzend: dit is de sterkste variant. Het voelt hard aan maar is wel soepel. De kleuren van glanzend Biothane zijn fel. Onder deze variant heb je ook de Translucent variant, deze is glanzend en doorzichtig waardoor de nylon band te zien is hierdoor zijn de kleuren wat minder fel.

* Mat: hieronder kun je weer verschillende varianten vinden van hard tot zacht. Het is zeer soepel. De varianten onder Mat zijn: Beta (meest gebruikte), Griamont en Granite

* Mat glad: dit is een Biothane van gemiddelde hardheid en is zeer soepel. De varianten die hier onder vallen zijn Slate en Foam

* Mat suède (meestal Foam genoemd): dit is een heel zacht Biothane en daardoor iets kwetsbaarder dan andere varianten

 

Biothane is in veel kleuren verkrijgbaar, waaronder ook glow in the dark. 

 

Vooralsnog werd Biothane voornamelijk gebruikt in de paardensport, voor halsters, hoofdstellen, teugels, beugelriemen, tuigen etc. Nu wordt Biothane steeds meer gebruikt en zien we het ook in de honden wereld terug als riem, tuig of halsband. Ook in de medische wereld, veiligheid en in het leger zien we steeds meer Biothane

 

Onze Biothane producten zullen binnenkort in de webshop verschijnen. Excuses voor het ongemak. Mocht u toch al iets willen bestellen? Neem dan contact met ons op via dierverzorgingnederland@hotmail.comBiothane halsband

Biothane halsbanden zijn slijtvast en nemen geen vocht op. Door dat de halsband geen klikgesp heeft zijn ze ook erg fijn te gebruiken op het strand. Tevens heeft biothane geen onderhoud nodig zoals een leren halsband. 

 

Geef bij je bestelling aan welke kleur biothane en welke kleur gesp je wenst te ontvangen. 

Biothane halsbanden zijn mogelijk in de kleuren: 

- Neon roze

- Neon geel

- Zwart

 

Mogelijke gesp en ring kleur:

- Zilverkleurig

- Zwart

- Goudkleurig

€ 10,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Biothane halsband zacht onderlegd met flexibel foam

Biothane halsbanden zijn slijtvast en nemen geen vocht op. Door dat de halsband geen klikgesp heeft zijn ze ook erg fijn te gebruiken op het strand. Tevens heeft biothane geen onderhoud nodig zoals een leren halsband. Met een extra foam laag aan de binnenzijde is deze halsband extra comfortabel voor je hond. 

 

mocht je gebruik maken van een gps tracker en daarvoor een extra bevestigings stukje wilt laat het ons dan ook weten, geef hierbij even aan welk type gps je gebruikt zodat wij de halsband hierop kunnen aanpassen (zie laatste foto voor een voorbeeld)

 

Geef bij je bestelling aan welke kleur biothane en welke kleur gesp je wenst te ontvangen. 

Biothane halsbanden zijn mogelijk in de kleuren: 

- Neon roze

- Neon geel

- Zwart

 

Mogelijke gesp en ring kleur:

- Zilverkleurig

- Zwart

- Goudkleurig 

 

(eventuele andere kleuren kunnen op bestelling geleverd worden, stuur ons hiervoor een mailtje)

geef duidelijk aan in welke kleur je de halsband en de gesp wilt ontvangen.

€ 13,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1