Wat is biothane?

Wie kent het niet; leren riemen die vies worden en veel onderhoud vergen? Een nylon band dat met de tijd slijt en begint te rafelen? Vinyl bandjes die zo uitscheuren? Voor al deze dingen is er een oplossing: Biothane ! Een zeer sterk en makkelijk band. 


Vervanger voor leer

Hoewel Biothane voor vele nog een onbekend materiaal is, is het al sinds 1977 op de markt. Biothane is een gecoat band dat kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Het is een zeer goede vervanger voor leer, nylon of vinyl. 

Nylon met een laagje

Het bestaat uit een laagje sterke nylon band met daaromheen een beschermend laagje polyurethaan (PU) of polyvinylchloride (PVC). PU wordt veel gebruikt als kunstmatige vervanger voor leer, PVC wordt veel gebruikt als zeil of bijvoorbeeld elektriciteitsbuisjes in te huizen.

Bekend bij paarden

Vooralsnog werd Biothane voornamelijk gebruikt in de paardensport, voor halsters, hoofdstellen, teugels, beugelriemen, tuigen etc. Nu wordt Biothane steeds meer gebruikt en zien we het ook in de honden wereld terug als riem, tuig of halsband. Ook in de medische wereld, veiligheid en in het leger zien we steeds meer Biothane


Voordelen van biothane

Alle voordelen op een rij:

* Het is duurzaam: bestand tegen schuren, het weer en zelf chemicaliën. 

* Het is zeer makkelijk schoon te maken: het kan tegen zand, vuil, zweet en dergelijke en blijft daarbij soepel. Het is heel makkelijk met een sponsje en wat water af te nemen en kan zelfs in de vaatwasser. 

* Het absorbeert geen water. Het dringt niet door tot de Biothane en tast het niet aan. 

* Het blijft flexibel bij koud weer.

* Het is veilig voor kinderen en dieren

* Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, met reflectie of zelfs glow in the dark