Y-tuigjes

Wij maken onze Y-tuigjes volledig met de hand. We maken ze dus precies op maat en naar wens. Let goed op dat je de hond goed opmeet zodat wij een goed passend tuig kunnen maken. 

Bent u bij ons in de buurt? dan kunt u (op afspraak) ook altijd even langs komen zodat wij de hond voor u kunnen opmeten. 

Waarom een Y-tuig? 

Wij Zijn voorstander van het dragen van een tuigje voor honden om zo belangrijke organen die door de hals lopen meer te beschermen. Bij gebruik van een halsband is de kans op schade op organen in de hals groter dan bij gebruik van een tuig. 

 

Er zijn zo veel tuigjes op de markt waarom dan een Y-tuig? Wij kiezen bewust voor een Y-vormig tuig. Doordat er geen band horizontaal over de borst loopt en er voldoende ruimte wordt gehouden achter de ellenboog wordt de beweging van de hond niet belemmert. 

 

 (check dit filmpje eens: Hundegeschirre - YouTube)Y-tuigje

De Y-tuigjes worden volledig naar wens en op maat gemaakt.  Wilt u een extra band die achter de ribboog komt te liggen (een anti-ontsnappingstuigje) dat kan, geef dit aan ons door. Hiervoor zullen wij wel extra kosten rekenen. 

€ 49,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 5-8 dagen1