Paracord in alle maten en kleuren

Tijdens de 2e wereldoorlog werd paracord gebruikt voor de gragende lijnen van parachutes. Onder de militaire kringen werd dat zelfde paracord weer hergebruikt vanwege de veelzijdige eigenschappen van het touw. 

 

Tegenwoordig wordt het koord niet meer gebruikt voor parachutespringen. Wel blijft het touw erg populair, juist vanwege de multifunctionaliteit ervan. Het koord heeft zijn nut op veel verschillende gebieden al bewezen. Bij survivaltochten bijvoorbeeld, omdat het sterk, duurzaam en betrouwbaar is. 

 

Paracord is zeer flexibel touw, daardoor kun je het in allerlei creaties verwerken. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand maakt het van paracord. Van riemen, tot sleutelhangers en van handtasjes tot bloembakken, en dus ook halsbanden en lijnen. 

 

Paracord heeft een nylon mantel met daarin een kern van diverse nylon binnendraden, het aantal hiervan verschilt per type paracord. Deze mantel en binnendraden kunnen gemakkelijk van elkaar gescheiden worden. De strengen uit de kern kunnen nog verder worden ontvlochten. Zo kun je uit 1 meter 550paracord wel 15 meter koord halen ! 

 

 

Er zijn verschillende types paracord op de markt, variërend van type I tot en met type IV paracord. Het verschil zit hem in het aantal kerndraden en de trekkracht van het draad. Het type paracord wordt ook wel aangeduid met de trekkracht van het draad. Zo noemt men type III paracord ook wel 550 paracord, omdat het een trekkracht heeft van 550lbs ofwel 249kg heeft. 

 

Paracord type 550 gebruik ik meestal om de halsbanden en lijnen van te maken. Mocht je een klein hondje hebben en toch een mooie halsband willen kunnen we deze smaller maken door met een ander type paracord te werken dat smaller is dan de 550. Neem hiervoor gerust contact met ons op.  Bestellen?

Paracord halsbanden kun je zelf samenstellen, kom gerust langs om te bekijken wat de mogelijkheden zijn of stuur ons een berichtje. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden en de wensen. Vrijwel alles is hierin mogelijk. Kijk ook onder aan deze pagina naar de al eerder gemaakte halsbanden voor inspiratie. 


Hier vind je alle producten die ik een keer gemaakt heb omdat ik een leuk idee had of een kleuren combinatie wilde proberen. Deze exemplaren zijn dus in 1 maat, wel kan ik ze uiteraard nog een keer maken in een andere maat of eventueel in andere kleuren. 

 

Deze halsbanden zijn dus ook te koop voor een leuk prijsje 


Al eerder gemaakte halsbanden

Hieronder vind je foto's van een aantal mogelijke vlecht technieken type en maten halsbanden. Iedere halsband wordt op maat en naar wens gemaakt dus alles is mogelijk. Vind je een bepaalde kleuren combinatie mooi maar zie je dat liever in een andere vlecht, dat kan ! 

 

Of heb je ergens iets gezien en staat er niets tussen dat er op lijkt? stuur het door dan kijk ik naar de mogelijkheden.